عسل

خواص عسل یونجه ؛ 9 فایده فوق‌العاده برای سلامتی

عسل‌ها با توجه به گیاهی که زنبور بیشترین میزان شهد گیری را از آن داشته است، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند و با توجه به خواص گیاه مورد نظر، دارای فواید درمانی مخصوص به خود هستند. عسل یونجه، به خاطر خواص بسیار زیاد یونجه در سلامت جسمانی یکی از انواع بسیار محبوب عسل به حساب می‌آید. این عسل در زمینه‌های تقویت حافظه، تقویت دستگاه گوارش، ادرار‌آور بودن،خونسازی‌ و... بسیار مفید است.

فهرست مطالب

گیاه یونجه و خواص آن

یونجه گیاهی است دولپه‌ای  که از نظر دانشمندان گیاه‌شناسی در دسته باقالاییان دسته‌بندی‌ شده است. این گیاه با توجه به خواص بسیار زیادش، همواره در طب سنتی دارویی متداول بوده است. جالب است که بدانید این گیاه چیزی در حدود دو برابر اسفناج، آهن دارد و یکی از داروهای‌ کاربردی در رفع کم‌خونی محسوب می‌شود.

یونجه دارای بسیاری از مواد معدنی مهم از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم،‌فسفر و روی است و ویتامین‌های C و B و D در این گیاه به وفور یافت می‌شود. از دیگر مواد مفید موجود در یونجه می‌توان از آنتی اکسیدان‌هایی با نام‌های کاروتنوئید و کلروفیل نام برد. مجموعه این مواد مغذی موجود در یونجه، باعث می‌شوند که این گیاه دارویی در زمینه رفع بسیاری از بیماری‌ها مفید واقع شود.

عسل یونجه

عسل یونجه، همان گونه که در مقدمه مطلب اشاره کردیم، یکی از انواع محبوب عسل به حساب می‌آید و در میان علاقه‌مندان به عسل طبیعی، طرفداران بسیاری دارد‌.

رنگ عسل یونجه

رنگ عسل یونجه را به صورت تقریبی می‌توان گونه‌ای از کهربایی نسبتا روشن دانست. منتهی پس از رس شدن مقداری از این شفافیت کاسته می‌شود و رنگ این عسل اندکی به سمت مات بودن میل می‌کند. عسل یونجه از آن دسته از عسل هایی است که در قیاس با دیگر عسل ها سریع‌تر رس می‌شود و ایجاد کریستال می‌کند.

عطر و طعم عسل یونجه

به صورت کلی عسل یونجه، به نسبت دیگر انواع عسل، چندان شیرین نیست و طعمی مختص به خود دارد. در عسل خام یونجه، با کمی دقت می‌شود بوی گیاه یونجه را حس کرد. در مجموع با توجه به میزان کم شیرینی و نداشتن عطر و طعم‌ شدید، عسل یونجه را می‌توان گزینه‌ای مناسب برای استفاده در انواع پخت‌و پز دانست.

عسل یونجه سرد است یا گرم

عسل یونجه، عسلی با طبع نسبتا گرم است و همین موضوع باعث شده است که در تقویت قوای‌ جنسی و رفع بیماری‌های با منشا سردی، ماده‌ای بسیار مفید و کاربردی باشد. با توجه به طبع گرم این عسل، مکمل بسیار مناسبی برای خنثی کردن اثر مواد غذایی دارای طبع سرد به حساب می‌آید.

آیا عسل یونجه زودتر شکرک میزند و کریستالی میشود

باوری اشتباه در میان عموم مردم وجود دارد که شکرک زدن عسل را دلیلی بر تقلبی بودن آن می‌دانند، در صورتی که عسل‌های‌ طبیعی نیز به واسطه داشتن یکی از انواع قند طبیعی با نام  گلوکز، در طول زمان خاصی شکرک می زنند. عسل یونجه به خاطر داشتن میزان گلوکز بالا، در قیاس با بسیاری از انواع عسل زودتر شکرک می زند و کریستالی می‌شود.

9 خواص عسل یونجه

عسل یونجه، با توجه به مواد مغذی موجود در یونجه، خواص بسیار زیادی دارد و تقریبا برای اکثر بخش‌های بدن مفید است. در این بخش از مطلب به سراغ ۹ مورد از بهترین خواص عسل یونجه می‌رویم.

1. تسکین دهنده طبیعی

علاوه بر آن‌ که به صورت کلی، عسل خاصیت تسکین درد دارد، عسل یونجه در تسکین درد به شکل ویژه‌ای مفید واقع می شود. میزان تراکم بالای عسل یونجه باعث می‌شود که با چسبیدن به غشاهای مخاطی که دچار التهاب شده‌اند از آن محافظت کند و از این طریق در بهبود انواع درد مخصوصا گلودرد موثر باشد‌.

وجود خاصیت آنتی‌باکتریال در عسل یونجه موجب می‌شود که استفاده از آن، در کاهش بسیاری از دردهای اعضای داخلی بدن تاثیری قابل‌ توجه داشته باشد.

2. خواص ضد عفونی‌ کننده و ضدباکتریایی

عسل یونجه حاوی مقادیر قابل توجهی پراکسید‌هیدروژن است. این ماده در حقیقت یک ضدمیکروب بسیار قوی است و در مقابله با انواع باکتری و بیماری‌های عفونی نقشی کاربردی دارد. عسل یونجه به واسطه میزان رطوبت پایین و خاصیت ضدالتهابی، فضای رشد باکتری را از بین می‌برد.

در مجموع می‌توان چنین نتیجه گرفت که می‌توان چه در زمینه مقابله با بیماری‌های باکتریال و چه در پیشگیری از آنها از عسل یونجه بهره برد.

3. پروبیوتیک طبیعی

پروبیوتیک‌ها موادی‌ هستند که با کمک به رشد باکتری‌های مفید دستگاه گوارش در هضم غذا و بهبود کارآیی دستگاه گوارش اهمیتی ویژه دارند. جالب است که بدانید با توجه به خواص یونجه، عسل یونجه نیز به رشد و تقویت باکتری‌های مفید روده و معده کمک می کند و همین امر ریسک ابتلا به انواع بیماری های دستگاه گوارش را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.

البته باید این‌ نکته را مدنظر قرار دهید که تاثیر پروبیوتیکی‌ عسل یونجه مشابه پروبیوتیک موجود در لبنیات نیست و خود حاوی باکتری‌های زنده نیست. اما با توجه به این که قدرت بالای این عسل، در زمینه تقویت باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش، تاثیری کاملا مشابه با پروبیوتیک‌ها دارد.

4. تقویت کننده پوست

خواص عسل برای پوست بسیار است؛ مواد مغذی موجود در عسل یونجه باعث می‌شود که جوش و لک سطح پوست از بین برود. عسل یونجه با توجه به باز کردن منافذ پوستی و خاصیت ضد عفونی و از بین بردن باکتری‌ها و سلول‌های مرده سطح پوست، به نوعی یک لایه بردار سطحی برای پوست به حساب می‌آید و مصرف مداوم آن به عنوان ماسک صورت، باعث شادابی و جوانی پوست می‌شود.

عده‌ای از متخصصین حوزه سلامت پوست معتقدند که عسل‌های دارای رنگ روشن از جمله عسل یونجه، به نسبت دیگر انواع عسل باعث شفافیت بیشتر پوست می‌شوند.

5. خواص ادرارآور

شاید بتوان گفت که امروزه بسیاری از ما به واسطه برنامه غذایی نامناسب و استفاده از مواد مضر، سم‌های بسیاری در بدن داریم که به تدریج باعث افت جسمانی ما می شود‌. عسل یونجه با توجه به ادرار آور بودن باعث سم‌زدایی از بدن و بهبود کارکرد کلیه‌ها و کبد می‌شود.

علاوه بر این‌ها عسل یونجه با توجه به همین خاصیت ادرارآور بودن و خواص آنتی باکتریال، بسیاری از عفونت‌های مثانه را دفع می کند و باعث تقویت این بخش از بدن می‌شود.

6. خون سازی و بهبود کم خونی

یونجه‌یکی از مواد سرشار از آهن است و همین امر موجب شده است که عسل یونجه نیز از خواص خون‌سازی و درمان کم‌خونی بهره‌مند باشد. مصرف مداوم و اصولی عسل یونجه، علاوه بر افزایش میزان خون در بدن، از طریق تنظیم فشار خون و قند‌خون، باعث تقویت خونرسانی در بدن می‌شود.

7. تقویت حافظه

مواد معدنی و ویتامین‌های مفید موجود در عسل یونجه باعث می شود که این ماده، به عنوان یک داروی بسیار مفید در تقویت حافظه به حساب بیاید. یونجه با کاهش میزان استرس و فشار عصبی، به تدریج توانایی‌های شناختی ذهن را افزایش می‌دهد و موجب تقویت بخش‌های مختلف حافظه می‌شود. آزمایش‌های مختلفی بیانگر این نکته هستند که مصرف عسل یونجه می‌تواند تا حدودی از ابتلا به آلزایمر در سنین بالا جلوگیری کند.

8. تسهیل کردن قاعدگی

درد قاعدگی یکی از دردهای ناخوشایند در بانوان است که به صورت دوره‌های ماهانه تکرار می‌شود. عسل یونجه با توجه به داشتن قند طبیعی و خواص تسکین‌دهندگی می‌تواند قاعدگی را تسهیل نماید و تا حدود زیادی از درد این دوره در بانوان بکاهد‌‌.

عسل یونجه اختلالات پیش از قاعدگی را نیز کاهش می‌دهد. از دیگر سو احتمال ایجاد بیماری‌های عفونی در دوران قاعدگی به شدت زیاد می‌شود و استفاده از عسل یونجه در کنترل و رفع بسیاری از انواع عفونت واژن، مفید است.

9. انرژی زا

عسل یونجه با توجه به دارا بودن انواع مواد مغذی و ویتامین های خانواده B ، در رفع  کسالت جسمانی مفید است و باعث می شود که فرد احساس پویایی و پرانرژی بودن داشته باشد. قند طبیعی موجود در عسل یونجه، به خاطر هضم سریع، به سرعت و بسیار راحت جذب بدن می‌شود و انرژی جسم را افزایش می‌دهد.

طبع گرم عسل یونجه، در تقویت قوای‌ جسمانی موثر است. یکی دیگر از خواص عسل یونجه این مورد است که اشتها را افزایش می‌دهد و از این طریق به شکل غیرمستقیم نیز در جذب انرژی بیشتر برای بدن نقش دارد.

عسل یونجه در بارداری

خواص ضد‌عفونی و تسکین دهندگی عسل یونجه، این عسل را به ماده‌ای بسیار مفید برای مصرف در دوران بارداری تبدیل کرده است. عسل یونجه موجب تقویت قوای‌ جسمانی می‌شود و گزینه ‌ای بسیار مناسب برای رفع ضعف شایع در دوران بارداری به حساب می‌آید. اشتها آور بودن این ماده ارزنده، بی‌اشتهایی بانوان باردار را کاهش می‌دهد و از ضعف بدنی آنها جلوگیری می‌کند.

مضرات عسل یونجه

با وجود خواص بسیار عسل یونجه، باید این نکته را ذکر کنیم که مصرف این ماده توسط افراد دیابتی زیان‌آور است چرا که میزان گلوکز عسل یونجه به نسبت دیگر انواع عسل نسبتا بالاتر است. نکته دیگر اینکه استفاده از این عسل برای کودکان زیر یک سال نیز ممنوع است‌. همچنین توجه داشته باشید که در صورت سابقه حساسیت به خود گیاه یا گرده گیاه یونجه، بهتر است در مصرف عسل یونجه  احتیاط نمایید.

با خرید عسل از خواص آن بهره مند شوید

خرید عسل یونجه با برگه آزمایش از زنبوردار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *