عسل

درمان زخم معده با عسل؛ 5 روش درمان موثر

زخم معده، از بیماری‌های بسیار شایع و دردناک دستگاه گوارش است که به واسطه درد شدید و مزمن معده، زندگی بیمار را به کل مختل می‌کند. میزان مبتلایان این بیماری در دوران جدید، به واسطه مصرف غذاهای نامناسب، استرس و برنامه غذایی نامناسب رو به افزایش است.

درمان سریع معده درد با عسل و همچنین درمان زخم معده با عسل مرسوم است؛ عسل طبیعی به دلیل خواص آنتی‌باکتریال و خاصیت تسکین دهندگی درد و کمک به هضم غذا، از داروهای‌ بسیار قدرتمند و کاربردی زخم معده به حساب می‌آید و به عقیده بسیاری، تاثیر آن از انواع آنتی بیوتیک نیز بیشتر است.

ما در این نوشته علاوه بر بررسی خواص عسل در زمینه زخم معده، به شما مخاطبین گرامی، ۵ روش موثر استفاده از عسل در رفع زخم معده را معرفی می‌کنیم.

فهرست مطالب

زخم معده چیست؟

گونه‌ای‌ باکتری با نام علمی Helicobacter pylori با چسبیدن به سلول های معده باعث تغییر در میزان و شدت تولید اسید معده می‌شود و میزان زیاد اسید معده باعث تخریب بافت معده و ایجاد زخم در آن می‌شود.

این بیماری که به نوعی اصلی‌ترین معضل متداول دستگاه گوارش است، به واسطه برنامه غذایی نامناسب، استرس و فشارهای عصبی، مصرف سیگار و الکل و نوشیدن بی رویه چای و قهوه ایجاد و تشدید می‌شود.

به دلیل مقاوم شدن مداوم باکتری های مولد بیماری در مقابل انواع آنتی بیوتیک، به عقیده اکثر کارشناسان تغذیه، راه مناسب درمان زخم معده استفاده از داروهای گیاهی از جمله عسل است.

نشانه های زخم معده

زخم معده، معمولا با نشانه‌های خاصی همراه است، برخی از پرتکرار‌ترین‌ نشانه‌های زخم معده عبارتند از:

  • سوزش و احساس درد در معده
  • درد شدید و ناگهانی در بخش بالایی معده در هنگام غذا خوردن
  • داشتن حالت تهوع و بالا آوردن همراه با درد در قفسه سینه
  • رنگ سیاه مدفوع به صورت مداوم
  • درد کمر و قفسه سینه
  • لاغر شدن بسیار زیاد بیمار به دلیل ترشح بیش از حد اسید معده و هضم خیلی زود غذا

دلایل تجربی و علمی تاثیر عسل روی زخم معده

شاید بتوان مهم‌ترین دلیل تاثیر عسل در بهبود زخم معده را خاصیت آنتی‌ باکتریال این ماده ارزنده غذایی  و کنترل و تضعیف باکتری معده دانست. وجود مواد معدنی و کربوهیدرات‌ها و پروتئین ها و آنزیم های ضروری در عسل، باعث شده است که در درمان  و کنترل بسیاری از بیماری‌ها که توسط باکتری به وجود می‌آیند نقشی ویژه داشته باشد.

عسل گذشته از مقابله و جلوگیری از رشد باکتری مولد زخم معده، موجب تنظیم میزان ترشح اسید معده و در نتیجه بهبود هضم و شرایط سلولی دستگاه گوارش می‌شود.

معده یکی از نقاطی است که تاثیری متقابل و سریع بر دستگاه عصبی دارد و به واسطه استرس و فشار عصبی  میزان درد ناشی از آن افزایش پیدا می‌کند. از آنجا که عسل به عنوان تسکین دهنده درد و ماده‌ای موثر در کاهش فشار و درد عصبی شناخته می‌شود، می‌تواند درد شدید ناشی از زخم معده را تا حدود قابل توجهی کاهش دهد.

نکته مهم دیگر این است که مصرف عسل می‌تواند از ابتلا به زخم معده و دیگر بیماری های معده از جمله رفلاکس و نفخ و سوء هاضمه معده جلوگیری کند.

5 روش درمان زخم معده با عسل

ترکیب عسل با دیگر مواد ارزشمند گیاهی و طبیعی، باعث افزایش تاثیر این ماده و رفع زخم معده در زمان کمتری می‌شود. در این بخش ۵ مورد از بهترین روش های درمان زخم معده با استفاده از عسل را مورد بررسی قرار می دهیم.

1. عسل طبیعی

یکی از راه‌های استفاده از عسل در درمان و رفع درد زخم معده این است که از عسل طبیعی به تنهایی به عنوان ماده دارویی استفاده کنید. در این روش بایست عسل را در مقداری آب ولرم حل کنید و با فاصله چند ساعته‌، قبل یا بعد از وعده‌های غذایی به صورت مداوم بنوشید.

2. درمان زخم معده با عسل و سیاه دانه

سیاه‌دانه یک ماده غذایی با ارزش غذایی بسیار زیاد است‌. وجود پروتئین و فیبر موجود در سیاه دانه باعث می‌شود که غذا راحت‌تر هضم شود و در نتیجه از ترشح بیش از حد اسید معده جلوگیری شود.

ترکیب سیاهدانه و عسل عالی است؛ شما می‌توانید با ترکیب یک قاشق پودر سیاه‌دانه و دو قاشق عسل، یک ترکیب دارویی بی نظیر در زمینه رفع زخم معده و دیگر مشکلات گوارشی ایجاد کنید. بهتر است که این ترکیب را روزانه سه بار میل نمایید تا شاهد بهبود شگفت‌انگیز دردهای ناشی از زخم معده باشید.

3. عسل و انجیر

انجیر یکی از میوه‌های بسیار معروف در زمینه درمان زخم معده است‌. تحقیقات علمی گسترده‌ای نشان داده اند که خواص ضد التهابی و ضد باکتری انجیر، در تضعیف و از بین بردن باکتری زخم معده و کاهش التهابات دیواره معده به میزان قابل توجهی موثر واقع می‌شوند. از دیگر سو، یکی از دلایل تشدید زخم معده یعنی استرس و افسردگی را می‌توان‌ با استفاده از انجیر کنترل نمود‌.

با توجه به خواص بسیار عسل و انجیر در درمان زخم معده و تنظیم سطح اسید معده، می‌توان از ترکیب این دو به عنوان یک داروی ویژه در درمان زخم معده بهره برد. در این روش کافی است که میزان برابری عسل و انجیر را با هم ترکیب کنید و روزانه دو بار به صورت منظم از آن استفاده کنید.

4. آویشن و عسل

آویشن و عسل، در زمینه انواع مختلف بیماری از جمله بیماری های مختلف عفونی و ویروسی کاربرد دارند و در بسیاری از موارد به صورت گسترده در ساخت انواع دارو از این ترکیب استفاده می‌شود.

خواص ضد التهابی و آنتی باکتریال بودن این دو ماده باعث می‌شود که در زمینه زخم معده نیز، این داروی ترکیبی از محبوب‌ترین‌ گزینه‌ها به حساب بیاید. در این روش ابتدا دم نوش آویشن را تهیه می‌کنیم و سپس یک قاشق عسل در هر لیوان دمنوش آویشن حل می‌کنیم.

5. ترکیب عسل و کاسنی برای درمان زخم معده

کاسنی به واسطه داشتن یک پروبیوتیک قوی به نام اینولین‌، این توانایی را دارد که قدرت اسید معده را کاهش دهد. ترکیب کاسنی با عسل، یکی دیگر از روش‌های کاربردی در رفع زخم معده و تسکین درد ناشی از آن است. در این شیوه، ابتدا ریشه و برگ خشک کاسنی را می‌جوشانیم و سپس مقداری عسل به آن اضافه‌ می‌کنیم. این ترکیب بی‌نظیر را بهتر است صبح‌ها و پیش از خوردن صبحانه میل نمایید.

با خرید عسل از خواص آن بهره مند شوید

مواظب عسل هایی که دارای مواد افزودنی و غیر طبیعی هستند باشید؛ این نوع عسل نه تنها باعث بهبود زخم معده شما نمیشود، بلکه ممکن است به شما آسیب جدی وارد کند. حتما سعی کنید عسل خود را از زنبوردار مطمئن تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *