عسل

درمان سرفه با عسل ؛ 10 روش خانگی و سریع برای بهبود سرفه

اگر کسی تصمیم داشته باشد از تمام خواص عسل در رفع بیماری‌ها و ارزش غذایی این ماده مطلبی بنویسد شاید آن  تبدیل به یک کتاب قطور شود.بنابراین ما در این نوشته به سراغ خواص شگفت‌انگیز عسل طبیعی در درمان انواع سرفه و معرفی ده روش خانگی برای بهبود سرفه به وسیله عسل می‌رویم.

عسل به واسطه دارا بودن آنتی اکسیدان‌های قوی و تسکین دهنده  و ضد التهاب بودنش‌، از موثرترین داروهای طبیعی در زمینه از بین بردن انواع سرفه‌های خشک و خلط دار و خونی محسوب می‌شود.

فهرست مطالب

عسل چگونه سرفع را بهبود می‌بخشد

به صورت کلی سرفه خود ناشی از سرماخوردگی، بیماری‌های ویروسی ، حساسیت، بیماری‌های تنفسی و مواردی از این قبیل است. نکته جالب آن است که عسل با توجه به خواص منحصر به فردش در تمامی این موارد مفید است.

به صورت خلاصه، دلایل تاثیر عسل در بهبود سرفه عبارتند از :

  • آنتی اکسیدان های قوی موجود در عسل و مبارزه با انواع میکروب و ویروس
  • تسکین دهنده بودن عسل و بهبود زخم های داخلی
  • خاصیت چسبندگی عسل و حفاظت از غشا مخاطی
  • کاهش التهابات دستگاه تنفسی
  • خاصیت آنتی باکتریال و دفع انواع باکتری و عفونت گلو
  • تغذیه سیستم ایمنی بدن با آنزیم های مفید و مبارزه با انواع بیماری ویروسی
  • نرم کردن مسیر تنفسی و بهبود فرآیند تنفس

10 روش درمان سرفه با عسل طبیعی

حتما شما هم بارها در داروخانه‌ها با انواع شربت‌های ضد سرفه ای که ماده اصلی آن عسل است، مواجه شده‌اید. حقیقت آن است که وجود خواص بی‌نظیر عسل باعث شده است که این ماده ارزشمند، رفته رفته به  اصلی‌ترین گزینه در رفع انواع سرفه تبدیل شود.

استفاده از عسل خالص یا ترکیب عسل با برخی دیگر از مواد مفید طبیعی می‌تواند یک معجون بی‌نظیر خانگی در راستای از بین بردن سریع انواع سرفه ایجاد کند. ما در این قسمت بنا داریم بعضی از این ترکیبات پرکاربرد و محبوب را به شما مخاطبین گرامی معرفی کنیم.

1. عسل خالص و طبیعی

همانطور که پیش‌تر گفتیم عسل می‌تواند به تنهایی نیز به عنوان یک داروی مناسب برای درمان سرفه مورد استفاده قرار بگیرد. در استفاده از عسل به عنوان داروی طبیعی سرفه، تنها کافی است روزانه دوبار، دو یا سه قاشق عسل مصرف کنید. بهتر است این کار را تا بهبود کامل علائم‌ سرفه ادامه دهید‌.

اگر سرفه در هنگام خوابیدن شما را اذیت می‌کند، بهتر است یکی از وعده‌های مصرف عسل را به قبل از خواب موکول کنید تا علاوه بر کنترل سرفه، خواب آرامی نیز تجربه کنید.

2. عسل و لیمو

در مجموع می‌توان انواع مرکبات مخصوصا لیمو  را به خاطر ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی که دارند، گزینه هایی بسیار مناسب در راستای رفع انواع سرماخوردگی و آنفولانزا و سرفه ناشی از این موارد دانست.

ترکیب لیمو با عسل، به خاطر در دسترس بودن این دو ماده، همواره گزینه‌ای بسیار محبوب برای رفع انواع سرفه است. چرا که با وجود خواص بسیار این دو ماده و ترکیب آنها با هم تقریبا دارویی کامل در زمینه انواع سرفه حاصل می‌شود.

طرز تهیه:

برای استفاده از این روش، بایست دو قاشق لیمو و یک قاشق عسل را کاملا با هم ترکیب کنید و سپس مصرف کنید. استفاده از این درمان خانگی به صورت سه بار در روز می‌تواند سرعت تاثیر آن را بیشتر کند.

3. عسل و سیاه دانه

تحقیقات علم پزشکی نشانگر این است که سیاه‌دانه به واسطه مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها و خواص ضد التهابی‌، علاوه بر کنترل و رفع سرفه، در زمینه بهبود مشکلات تنفسی و مقابله با آسم نیز گزینه‌ای مناسب است. ترکیب عسل با سیاه‌دانه، دقیقا به خاطر خواص خارق العاده این دو ماده، روشی بسیار مناسب و سریع و کاربردی به منظور تسکین و رفع انواع سرفه‌های مزمن است.

طرز تهیه:

برای بهره بردن از این روش، می‌توانید عسل و سیاه‌دانه را به میزان مساوی با هم ترکیب کنید و در طول روز دو وعده و هر وعده یک قاشق میل نمایید. استفاده از روغن سیاه‌دانه به جای خود سیاه دانه نیز مشکلی ندارد.

4. عسل و شیرین بیان

شیرین بیان به خاطر ویژگی دفع کردن آلودگی های مجاری تنفسی و روان کردن مخاط تاثیری قابل‌ توجه در رفع انواع سرفه مخصوصا سرفه‌های ناشی از بیماری‌های عفونی دارد. بیماران می‌توانند با استفاده از ترکیب شیرین‌بیان و عسل، به یک دارو دست پیدا کنند که از جنبه‌های مختلفی بر روی مجرای تنفسی اثر مثبت دارد و با سرعت قابل توجهی سرفه را از بین می‌برد.

طرز تهیه:

برای استفاده موثر از این روش بهتر است که مقداری ریشه شیرین بیان را در آب بجوشانید و پس از آنکه مقداری حرارتش‌ پایین آمد، عسل را به آن اضافه نمایید و سپس به صورت ولرم بنوشید.  اگر به نوشیدنی مورد نظر فلفل سیاه هم اضافه کنید تاثیر آن به مراتب بیشتر می‌شود.

5. عسل و دارچین

دارچین همواره با توجه به طبع گرم و خواص ضدعفونی و تسکین دهندگی، به عنوان یک داروی طبیعی در رفع انواع مختلف آنفولانزا و سرماخوردگی، در طب سنتی شرق جایگاه ویژه داشته است. استفاده از مخلوط عسل و دارچین، یکی دیگر از روش‌های مقابله با سرفه است‌ که با توجه به دسترسی همیشگی دارچین، برای درمان موقت هرگونه سرفه و کاهش درد ناشی از آن، دارویی محبوب محسوب می‌شود.

طرز تهیه:

برای استفاده از این روش، یک قاشق چای‌خوری دارچین را در یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. می‌توانید برای حل شدن بهتر مقدار کمی آب گرم نیز به آن اضافه کنید.

6. عسل طبیعی و زنجبیل

زنجبیل به خاطر خواص ضدالتهابی و خلط‌آور بودن، به خودی خود دارویی بسیار مناسب برای انواع سرفه‌های خلط آور است و از این طریق به فرآیند رفع سرفه سرعت می‌بخشد.

دمنوش عسل طبیعی و زنجبیل را می‌توان‌ به پاس خواص منحصر به فرد این دارو در زمینه سرفه‌های ویروسی و خلط دار، بهترین گزینه در زمینه این‌گونه سرفه دانست.

طرز تهیه:

برای تهیه این دم‌نوش ابتدا مقداری زنجبیل تازه را در یک قوری کوچک در حدود یک ربع، می‌جوشانیم و بعد صبر می‌کنیم تا جوشانده ما قدری خنک شود و در این مرحله یک قاشق عسل نیز به آن اضافه می‌کنیم. می‌توانیم در صورت امکان، مقدار کمی آبلیمو نیز به این دمنوش‌ اضافه‌ کنیم.

7. عسل و آویشن

بدون هیچ تردیدی معروف‌ترین ترکیب دارویی در مقابله با انواع سرفه و مشکلات تنفسی، همین ترکیب عسل و آویشن است. جالب است که بدانید تا کنون بیش از بیست داروی مختلف بر پایه ترکیب و عسل و آویشن برای درمان سرفه تولید شده اند و در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند.

آویشن حاوی انواع مختلفی از ماده ای به نام فلاونوئید‌ است که در زمینه درمان سرفه و دردهای مختلف مجاری تنفسی کاربردی گسترده دارند. آویشن علاوه بر این، خواص بسیاری در زمینه کاهش التهاب و تسکین دردهای مجاری تنفسی دارد.

طرز تهیه:

برای تهیه دم‌نوش آویشن و عسل، ابتدا باید گیاه خشک شده آویشن را در یک ظرف بجوشانید و پس از صاف کردن دمنوش و ولرم شدن، عسل را به آن اضافه کنید. این دمنوش را تا زمان بهبودی روزانه دوبار استفاده نمایید.

توصیه های آپاداک برای مصرف عسل

جالب است بدانید به جای درست کردن ترکیب عسل و آویشن، برای بهبود سرفه میتوانید از عسل آویشن طبیعی هم بهره ببرید

8. شلغم و عسل خام

بعید می‌دانم که در کشور ما کسی باشد که از خواص شگفت‌انگیز شلغم و عسل در زمینه مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی بی‌اطلاع باشد.

قدرت شلغم در زمینه مقابله با انواع ویروس و باکتری  به حدی است که عده‌ ای از متخصصین، آن را قوی ترین آنتی بیوتیک جهان می‌دانند.

ترکیب عسل و شلغم با توجه به خواص این دو ماده و سرعت شلغم در بهبود سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی، باعث می‌شود که معجون شلغم و عسل خام به دارویی بی‌نظیر در این زمینه مبدل شود.

طرز تهیه:

شما می‌توانید برای استفاده از ترکیب این دو ماده، ابتدا یک شلغم تقریبا بزرگ را از قسمت سر ببرید و داخلش را کمی بیشتر از یک قاشق غذاخوری خالی کنید و سپس یک قاشق عسل درون آن بریزید و باز سر شلغم را در جای خودش قرار دهید و درون یک ظرف آب قرار دهید تا بجوشد.

هر زمان که احساس کردید که عسل، آب شلغم را کشیده است می‌توانید معجون را میل نمایید. نوشیدن  آبی که شلغم و عسل در آن جوشیده شده است نیز در رفع سرفه بسیار مفید است.

9. درمان سرفه با عسل و فلفل سیاه

فلفل سیاه به عنوان یک ادویه با طبع گرم، سرشار از انواع آنتی اکسیدان است و ضمن این نکته، خاصیت آنتی باکتریال آن باعث می‌شود که این ادویه در کنترل انواع گوناگون سرفه به کار بیاید.

همچنین جالب است که بدانید که این ماده به پاکسازی مخاط کمک می‌کند. درمان سرفه با عسل و فلفل سیاه به نظر راحت‌ترین نوع درمان خانگی سرفه است چرا که فلفل سیاه یکی از ادویه‌های متداول در فرهنگ‌غذایی ایران است.

طرز تهیه:

ابتدا نصف قاشق غذاخوری فلفل سیاه و یک قاشق عسل را درون یک لیوان پر از آب جوش بریزید و تا مخلوط شدن کامل هم بزنید. در مرحله بعد صبر کنید تا مایع مورد نظر سرد شود و بعد یک بار دیگر هم بزنید تا مواد ته نشین شده باز در مایع حل شوند. بعد از انجام این مراحل می‌توانید معجون مورد نظر را میل نمایید.

10. پیاز و عسل

پیاز یکی از مواد طبیعی گیاهی است که در زمینه مبارزه با انواع میکروب و عفونت، تاثیرش بر هیچکس پوشیده نیست. پیاز به خاطر خاصیت آنتی‌بیوتیکی‌اش در ترکیب با عسل، دارویی طبیعی ایجاد می‌کند که می‌توان به واسطه آن انواع مختلف سرفه از جمله سرفه‌های ناشی از ویروس و عفونت و سرماخوردگی و حساسیت را رفع نمود.

این ترکیب علاوه بر تسهیل در رفع سرفه، پس از مصرف به سرعت در تسکین درد گلو و ریه مفید واقع می‌شود.

طرز تهیه:

برای تهیه شربت عسل و پیاز می توانید ابتدا یک پیاز متوسط را به صورت تکه های قیمه‌ای، خرد کنید و درون یک ظرف با مقدار اندکی آب بجوشانید. سپس صبر کنید تا خنک شود و دو قاشق عسل به آن اضافه کنید و هم بزنید تا محلولی کاملا یکدست‌ به وجود بیایید. می‌توانید از این شربت‌ روزانه یک یا دو وعده استفاده نمایید.

مطالعات علمی تاثیر عسل روی سرفه

همان گونه که در بخش‌های پیشین ذکر کردیم، امروزه‌ تاثیر عسل به عنوان یک داروی ضد سرفه کاملا از نظر علم پزشکی تایید شده است و همین موضوع باعث شده است که داروهای بسیار زیادی بر پایه عسل به منظور رفع سرفه تولید شود.

می‌توان قدمت استفاده از عسل به عنوان داروی سرماخوردگی و سرفه را بیش از دوهزار سال دانست. ابن‌ سینا پزشک ماهر ایرانی، در کتاب قانون، ضمن بیان دیگر مزایای عسل، به مفید بودن این ماده در بهبود کارکرد دستگاه تنفسی و درمان سرماخوردگی اشاره می‌کند.

علاوه بر این موارد در علم نوین پزشکی و مجلات تخصصی پزشکی نیز مقالات و آزمایش‌های بسیاری در زمینه تاثیر عسل بر سرفه انجام شده است و بسیاری معتقد هستند که استفاده از عسل بارها بهتر از تجویز انواع مختلف آنتی بیوتیک است.

"هیپوکرات‌" به عنوان یک پزشک متخصص بر این عقیده است که عسل می‌تواند در رفع شدیدترین انواع چرک و درمان سیاه سرفه به خوبی عمل کند و پزشک مطرح دیگری به نام "استولته‌"می‌گوید که می‌توان با بهره بردن از عسل انواع زخم‌های عفونی گلو را به صورت کامل رفع کرد.

درمان سرفه کودکان با عسل

پیشتر در مقاله خواص عسل برای کودکان، در رابطه با تاثیر این ماده طبیعی در بهبود سرفه و دیگر فواید عسل برای کودکان صحبت کردیم.

با توجه به این که بدن کودکان ضعیف‌تر است ممکن است در مواجه با داروهای شیمیایی عوارض شدیدی از خود نشان دهد. از دیگر سو، نتایج بسیاری از تحقیقات بیانگر این نکته است که تاثیر عسل در درمان انواع مختلف سرفه در کودکان، به مراتب از انواع دارو از جمله آنتی هیستامین‌ و دکسترومتورفان بیشتر است و با توجه به طبیعی بودن، برای وضعیت جسمانی کودک هیچ عوارضی ندارد.

در کنار این موارد لازم است که این نکته را ذکر کنیم که با وجود مزایای بسیار عسل، با توجه به ضعف معده و هضم مشکل عسل در کودکان زیر دو سال و احتمال ابتلا به نوعی مسمومیت به نام بوتولیسم، به هیچ وجه به کودکان زیر دو سال عسل ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *